Átadták a 2014. évi Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában

Negyedik alkalommal ismerték el Junior Prima Díjjal a népművészet és a közművelődés kiemelkedő ifjú tehetségeit. 2014-től az Il Bacio di Stile adott otthont a Junior Prima Díjátadó Gálának, a mecénási feladatokat is ellátó áruház tíz tehetséges 30 év alatti művészt díjazott. 2019. július 17., szerda


Az il Bacio di Stile 2014-től a Prima Primissima által életre hívott Junior Príma Díj egyik főtámogatójává lépett elő a társadalmai felelősségvállalás jegyében: a magyar népművészet és közművelődés kategória indulóinak mecénásaként jelent meg a támogatók között.

Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges fiatalt, akik az elismerésben részesültek. A díjazottak BOLDI, az "Égre törő íjász" szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között a szeptemberi gálán. A díjakat Magyari Tamás, az il Bacio di Stile luxusáruház társtulajdonosa, Molnár Mónika ügyvezető és Mága Zoltán hegedűművész, zsűritag adta át. 

Az idei díjazottak:
Csernók Klára - népzenész, népművész
Csizmadia Anna - népdalénekes
Gajdics Krisztán - bőrműves
Gera Anita - koreográfus, táncos
Kiss Balázs Péter - néptáncos
Kiss Balbinat Ádám -hegedűművész
ifjabb Rádi László - fafaragó
ifjabb Sárközi Lajos - hegedűművész
Szabó Erzsébet - kézműves
Tókos Attila – néptáncos

Nemes Tamás, a zsűri tagja a díjátadón elmondta: idén szakítottak a hagyománnyal, és több volt Junior Prima Díjast kértek fel zsűrizésre, "hiszen ők jobban ismerik a fiatal feltörekvő tehetségeket." Hangsúlyozta, hogy nagyon sok jó jelölés érkezett, különösen táncosokat és zenészeket jelöltek a díjra.

A szakmai zsűri tagjai:
Árendás Péter - az Akadémia adjunktusa
Dede Orsolya - szövőnő
Honti Hanna - a Prima Primissima Alapítvány ügyvivője
Ifj. Zsuráfszki Zoltán - néptáncos
Illés Vanda - kézműves
Mága Zoltán - hegedűművész
Nemes Tamás, Gattyán György képviseletében
Tímár Böske - néptáncos, a Csillagszemű vezető tanára
Lap tetejére